Bedrijfsopvolging

[quote]

Het belangrijkste struikelblok bij bedrijfsovernames is het financieren van de goodwill. Een goede voorbereiding door zowel de koper als de verkoper is noodzakelijk. Wij helpen u hierbij.

[/quote]

Veel ondernemers blijken hun opvolging in het (familie)bedrijf niet goed geregeld te hebben. Een goede voorbereiding is echter noodzakelijk.  Ook op fiscaal en financieel gebied. De fiscus wil namelijk graag meeprofiteren van de overdracht van de eigendom.

[space][info]

ADVIES VAN EEN REGISTER ADVISEUR BEDRIJFSOPVOLGING

Adviseurs die toegelaten zijn tot het RAB register beschikken over meer dan gemiddelde kennis op het gebied van bedrijfsopvolging. Daarnaast beschikken zij over een netwerk van collega adviseurs. Een RAB- adviseur staat dus garant voor een goed advies. U als ondernemer plukt daar de vruchten van.

[/info][space]

EMOTIES

Bij een bedrijfsovername komen ook emoties om de hoek kijken. Onderschat deze niet. Vooral voor familiebedrijven geldt dat de overdracht van de leiding zowel binnen het bedrijf als in de familie tot spanningen kunnen leiden. Het personeel en het management kunnen problemen hebben met de persoon van de opvolger. De aandeelhouders maken zich misschien zorgen over de gewijzigde machtsverhoudingen.

[space]

WAARDEBEPALING EN FINANCIERING

Een belangrijk element van de overdracht vormt de waardebepaling van de onderneming. Een te lage waardering van de stille reserves en de goodwill kan u flink in aanvaring brengen met de fiscus. Bij de overdracht speelt in veel gevallen ook een financiering een grote rol. Wordt de koopsom betaald door middel van interne financiering (familiebedrijf) of via externe financiering?

[space]

ADVIES NOODZAKELIJK

Een bedrijfsovername gaat gepaard met complexe (fiscale) vraagstukken. Schakel daarom op tijd professionele hulp in. Wij helpen u graag.

 

ZAKELIJKE BERICHTEN

[border]
[recentpost items=”3″ showthumb=”yes” excerpt_length=”8″ readmore=”…” cat_name=”zakelijk” date=”no” ]
[space]

NIEUWSFLITSEN

[border]
[recentpost items=”3″ showthumb=”no” excerpt_length=”20″ readmore=”Lees meer…” cat_name=”kort-bericht-bedrijfszekerheid” date=”yes” ]

[space]

INTERESSANTE INFORMATIE

[border]

[space]

DEEL DEZE PAGINA

[border]
[share title=”” socials=”facebook, twitter, google, ” class=”” icon_type=”square” ]