Wij informeren u graag!

Het bulletin is ingedeeld in verschillende aandachtsgebieden (Eigen woning en hypotheek, U en uw gezin, Ondernemer). U navigeert naar deze aandachtsgebieden via de tabs hieronder.

[special_font size=”20″ unit=”px” ]Heeft u vragen over 1 van de onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op of laat een berichtje achter via onze website.  [space]Wij adviseren u graag![/special_font]

[space][zl_tabs_reload label=”1″][space]

[zl_tabs_cell title=”Eigen woning en hypotheek” id=”Alg_2″]

Berichten die wij voor u hebben geschreven

[border][space]

Verkoopplannen én een huis onder water? Verkoop voor 1 januari 2018

Is uw hypotheek hoger dan de waarde van uw woning dan “staat uw huis onder water” en ontstaat er een restschuld bij verkoop van de woning. Deze restschuld zorgt er misschien voor dat u de verkoop van uw woning uitstelt. Toch is er een goede reden om te overwegen uw woning toch voor 1 januari 2018 te koop aan te bieden en uw verlies te nemen.

 

Lees verder…

[space][border][space]

Online hypotheek afsluiten meestal niet goedkoper

Tegenwoordig is het mogelijk om als consument, zonder advies, zelf online uw hypotheek af te sluiten. Met een duur woord heet dit execution-only. Misschien vraagt u zich af of dit goedkoper is dan een hypotheek met persoonlijk advies van een adviseur. Onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView heeft dit onderzocht en wat blijkt? In de meeste gevallen is een execution-only hypotheek niet goedkoper. In de gevallen dat zo’n hypotheek wel goedkoper is, blijkt het voordeel zeer klein.

Lees verder…

[space][border][space]

Uw investering in energiebesparing eenvoudiger financieren met NHG

Een nieuwe HR ketel, energiezuinige kozijnen en deuren, zonnecellen. Niet goedkoop, maar vaak wel een goede investering. Deze energiebesparende voorzieningen kunt u ook financieren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is interessant, omdat de maandelijkse besparing groter kan zijn dan de kosten van de lening. Vanaf nu is het proces dat daarvoor nodig is een stuk eenvoudiger geworden. U hoeft alleen nog maar een kostenspecificatie aan te leveren. Dit is overigens ook interessant als u overweegt uw huis met een ongunstig energielabel te verkopen. De woningprijs van een woning met een gunstig of ongunstig energielabel kan namelijk duizenden euro’s verschillen.

Lees verder…

[space][border][space]

Ontwikkelingen koopwoningmarkt

[recentpost items=”2″ showthumb=”yes” excerpt_length=”150″ readmore=”Lees verder …” cat_name=”koopwoningmarkt” date=”no” ][space]

Hypotheekrente verwachting

Van 78 hypotheekproducten zijn in juli de rentes gewijzigd, waarvan 67 verhogingen. Alle grootbanken verhoogden hun tarieven, met name van de middellange en lange rentevast periodes. De verwachtingen voor de korte en lange termijn kunt u hieronder lezen.
[space][toggler theme=”framed-light” title=”Voorspelling korte rente: stabiel” ][space]

  • De variabele hypotheekrentes zijn vaak gekoppeld aan marktrentes zoals de Euribor. Deze liggen al geruime tijd onder de 0%. Zowel ABN AMRO als ING verwachten dat de korte hypotheekrente de komende kwartalen nog op de huidige, zeer lage niveaus blijven.

[/toggler]
[toggler theme=”framed-light” title=”Voorspelling lange rente: (lichte) stijging” ][space]

  • De ontwikkeling van de lange hypotheekrentetarieven hangt in sterke mate samen met de rentes op staatsleningen. Deze zijn de afgelopen weken opgelopen. Naast de rente op staatsleningen hangen de lange hypotheekrentetarieven onder andere af van de renteopslag (bovenop het swaptarief) die Nederlandse financiële instellingen betalen als ze geld lenen op de kapitaalmarkt. Deze renteopslag is de afgelopen maanden per saldo stabiel gebleven.
  • De lange rente is ook afhankelijk van internationale ontwikkelingen. Daarbij is van belang dat de Amerikaanse centrale bank onlangs verklaarde dat zij de schuldtitels die zij de afgelopen jaren aankocht, weer wil verkopen. Dit vooruitzicht duwde de lange rente in de VS omhoog. In haar kielzog steeg ook de Europese lange rente. Deze stijging kreeg de afgelopen weken extra vaart toen de ECB liet doorschemeren dat zij het obligatie-aankoopbeleid wil minderen. Zodra de inflatie en de BBP-groei verder toenemen, zal de lange rente nog meer stijgen.
  • Op basis van bovenstaande verwachten zowel ABN AMRO als ING stabiele tot licht stijgende hypotheektarieven.

[/toggler]

[space]
[space]
[space]

[space][border][space]

Informatie van derden die wij graag met u delen

Koopwoningspecial voor starters

Hoe ontwikkelen de huizenprijzen zich? Kies ik voor Huren of kopen? Is een starterswoning nog wel betaalbaar? Enkele vragen die veel starters op de koopwoningmarkt bezig houden en waar de interactieve special van de NOS antwoord op geeft. Wij attenderen u graag op deze special.

Huren of kopen?

Kopen is door de lage rente vaak goedkoper dan huren, maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van kopen of huren? Nationale-Nederlanden heeft dit voor u op een rijtje gezet.

[space][border][space][space][space]

[/zl_tabs_cell]
[zl_tabs_cell title=”U en uw gezin” id=”Alg_1″]

Berichten die wij voor u hebben geschreven

[border][space]

Is uw berging of schuur ook een paradijs voor inbrekers?

Huizen worden steeds beter beveiligd tegen inbraak. Dieven laten deze daarom vaker links liggen en nemen hun toevlucht tot de schuur en berging. Niet verwonderlijk. Vier op de tien Nederlanders vinden zelf ook dat hun (vrijstaande) berging of schuur slecht is beveiligd. Desondanks staan ze vol met kostbare spullen, zoals (elektrische) fietsen, gereedschap en tuinmeubelen. In de schuren, waar dieven eenvoudig toeslaan, bedraagt de totale waarde van de spullen al snel enkele duizenden euro’s.

Lees verder…

[space][border][space]

 

Met deze apps gaat u veiliger de weg op

Wist u dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder wordt afgeleid? Vaak door het bedienen van een telefoon. Erg verontrustend. Vooral omdat volgens recent Europees onderzoek blijkt dat automobilisten 10% van de rijtijd aan afleidende activiteiten, en 4% aan ‘hand-held’ mobiele telefoongebruik, zoals typen of bellen besteden. Er is vooral een toename in telefoongebruik te zien als de auto stilstaat of langzaam rijdt. Reden voor ons om deze handige apps die veel letsel- en blikschade kunnen voorkomen onder de aandacht te brengen.

Lees Verder…

[space][border][space]

Informatie van derden die wij graag met u delen

Brandweer - Brandveilig de zomer door

Meer geld door minder te werken

Het klinkt niet logisch, maar toch blijkt dat het voor veel stellen gunstiger is als beide partners in deeltijd werken, dan wanneer alleen de minstverdienende in deeltijd werkt. Dit heeft te maken met de hogere algemene heffingskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting die de minstverdienende partner krijgt. Dit is niet direct zichtbaar in het salaris, maar wordt pas bij de belastingaangifte duidelijk.

Met deze online rekentool berekent u hoe u er nu financieel voor staat en kunt u bekijken wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor uw financiële situatie.


Brandveilig de zomer door

Vakantie! Gaat u ook lekker een paar dagen weg te om tijd door te brengen in de natuur, lekker varen met uw boot of camperen? Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje. Bijvoorbeeld tijdens het barbecueën, een vuurtje stoken of bij het gebruik van gas of elektriciteit. Voordat u het weet, heeft u er zelf mee te maken.

Met deze tips van de brandweer gaat u goed voorbereid van huis.


[space][border][space][space][space]

[/zl_tabs_cell][zl_tabs_cell title=”Ondernemer” id=”Alg_3″]

Berichten die wij voor u hebben geschreven

[border][space]

Update: Einde pensioenopbouw in eigen beheer

Bent u een van de 150.000 dga’s die pensioen opbouwde in eigen beheer? Inmiddels moet deze pensioenopbouw zijn stopgezet. Dat betekent dat u moet beslissen wat u gaat doen met het (inmiddels dus bevroren) tot 1 juli 2017 opgebouwde pensioen. U heeft hiervoor de tijd tot 31-12-2019. Maar let op, kiest u voor afkoop? Dan betekent eerder beslissen meer belastingkorting. Wij hebben ons artikel over het einde van pensioenopbouw in eigen beheer aangepast aan de actualiteiten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Lees verder…

[space][border][space]

Is een goed pensioen onbereikbaar voor zzp’ers?

Als het aan Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt komt er een verplichte pensioenvoorziening voor zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp’ers). Alleen zzp’ers die aantoonbaar voldoende sparen voor hun pensioen kunnen ontkomen aan de verplichtstelling. Zo ver is het nog niet, maar hoe staat het er nu eigenlijk voor met de financiële situatie van zzp’ers? Wij hebben de belangrijkste conclusies uit diverse onderzoeken voor u op een rijtje gezet.

 

Lees verder…

 

[space][border][space]

Informatie van derden die wij graag met u delen


Wetswijzigingen 1 juli 2017

Als ondernemer krijgt u te maken met nieuwe en gewijzigde regels. Zo wordt het minimumjeugdloon stapsgewijs afgeschaft en zijn er maatregelen getroffen tegen onredelijk lange betaaltermijnen.

Ondernemersplein heeft een duidelijk overzicht met de regels voor ondernemers die recent zijn gewijzigd op haar website geplaatst.

Vernieuwde Arbowet

Per 1 juli is de vernieuwde Arbowet van kracht. Deze heeft gevolgen voor de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en de preventiemedewerker, maar ook voor het medezeggenschapsorgaan in de vorm van een ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT).

U leest er alles over op het Arboportaal.


[space][border][space][space][space]

[/zl_tabs_cell]
[/zl_tabs_reload][space][space][space][space][space][space]