Heeft u vragen over uw (toekomstige) hypotheek?

[space]

[toggle title=”Hoeveel kan ik lenen en hoeveel kost mijn hypotheek” opened=”no” ]U kunt op onze website berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen en wat dat ongeveer kost. Het betreft een indicatie waaraan u geen rechten kunt ontlenen. Voor een exacte berekening kunt u altijd bij ons terecht.

Indicatie maximale hypotheek

[/toggle]

[toggle title=”Blijft mijn hypotheek aftrekbaar?” opened=”no” ]Onder voorwaarden is het mogelijk dat u de rente die u betaalt in mindering kunt brengen op uw belastbaar inkomen. Belangrijk daarbij is dat u uw lening bent aangegaan voor aankoop of voor verbetering van uw woning. Dit kan ertoe leiden dat u bijvoorbeeld slechts 60% van de rente netto betaalt.[/toggle]

[toggle title=”Wat houdt de bijleenregeling in?” opened=”no” ]Verkoopt u uw oude woning met winst en koopt u daarna een nieuwe woning? Dan verwacht de belastingdienst dat u uw winst gebruikt om de financiering op uw nieuwe huis zo laag mogelijk te houden. Doet u dit niet en financiert u volledig dan zal de hypotheekrente van uw nieuwe hypotheek niet volledig aftrekbaar zijn.

De bijleenregeling is erg ingewikkeld. Het is belangrijk dat u zich hierbij goed laat adviseren.[/toggle]

[toggle title=”Hoe lang mag ik mijn hypotheekrente aftrekken?” opened=”no” ]U krijgt maximaal 30 jaar de tijd van de belastingdienst om voldoende vermogen op te bouwen om uw hypotheekschuld af te lossen. Lost u na 30 jaar niet af, dan geldt er geen renteaftrek meer en kunnen uw maandelijkse rentelasten bijna verdubbelen!

[/toggle]

[toggle title=”Wat betekent Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?” opened=”no” ]Stel dat u door een echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid, niet meer in staat bent om uw hypotheek te betalen. De bank kan u dan dwingen uw woning te verkopen. Het kan dan voorkomen dat uw woning minder opbrengt dan de hypotheekschuld. De Nationale Hypotheek Garantie zorgt er dan voor dat het verschil betaald wordt door het Waarborgfonds Eigen Woningen.

U betaalt hiervoor een bedrag bij het afsluiten van uw hypotheek, maar ontvangt ook een korting op uw rente. Deze kan zelfs oplopen tot 0,6%. Voor meer informatie (en exacte voorwaarden) kunt u op www.nhg.nl  kijken.

[/toggle]

 

HYPOTHEEKBERICHTEN

[border]

[recentpost items=”2″ showthumb=”yes” excerpt_length=”10″ readmore=”Lees meer …” cat_name=”hypotheken” date=”no” ]

[space]

NIEUWSFLITSEN

[border]
[recentpost items=”3″ showthumb=”no” excerpt_length=”20″ readmore=”Lees meer…” cat_name=”kort-bericht-hypotheek” date=”yes” ]

[space]

HANDIGE INFORMATIE

[border]

[space]

DEEL DEZE PAGINA

[border]

[share title=”” socials=”facebook, twitter, google, ” class=”” icon_type=”square” ]